Педагогічне кредо

"Якщо хочеш бути красивим, працюй до самозабуття, працюй так, щоб ти відчував себе творцем, майстром, господарем в улюбленому ділі. Працюй так, щоб очі твої виражали одухотвореність великим людським щастям – щастям творчості".

В. Сухомлинський

понеділок, 22 грудня 2014 р.

22 грудня - 180 років від дня народження Марка Вовчка

22 грудня 
180 років від дня народження 
Марка Вовчка
Класик української прози й активний діяч російського літературного процесу Марко Вовчок прийшла в літературу напередодні селянської реформи 1861 р., в час назрівання в Україні та й в усій Росії революційної ситуації.
Народилася Марко Вовчок (літературний псевдонім Марії Олександрівни Вілінської) 10 (22) грудня 1833 р. в маєткуЄкатерининське Єлецького повіту Орловської губернії у збід­нілій дворянській сім'ї. Виховувалася в приватному пансіоні в Харкові. Вже в той час виявилася її лінгвістична обдаро­ваність. У зрілому віці вона вирізнялася великою начитаністю, знанням іноземних мов та літератур.
Особливостями життєвого шляху Марка Вовчка були ак­тивне спілкування її з багатьма відомими діячами української й світової культури, науки, освіти, суспільного руху, діяльність у демократичному жіночому русі в Росії, участь у конспіра­тивній політично-пропагандистській роботі анти самодержавного характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар